In Tune Klankschaalmassage


Ga naar de inhoudsopgave

Even Voorstellen


Mijn naam is Patrick van Wijland.

Enige tijd geleden ben ik op een hele bijzondere manier in contact met klankschalen. In de zoektocht om destijds mijn moeder te ondersteunen in haar gevecht tegen kanker ben ik terecht gekomen bij Rob de Reuver. Deze vertelde mij wat er in Duitsland door Peter Hess op dat moment al gedaan was aan onderzoek naar wat klank doet met kanker. En vooral ook NIET doet met kanker. Het zal de kanker nooit vermenigvuldigen en dat was voor mij heel belangrijk. Andere massages zouden dit eventueel wel kunnen doen.

Ik wist dat mijn moeder de strijd zou verliezen maar op deze manier kon ik haar strijd verlichten. De extra diepe en intense rust die zij kreeg op deze manier hebben haar heel veel goeds gedaan. En waren voor mij onbetaalbaar.

Nogmaals het is geen wondermiddel maar is dus wel extra prettig om te krijgen.


In mijn eigen persoonlijk proces ervaarde ik wat de schalen mij konden geven en dat ze me konden ondersteunen. Sinds enige tijd weet ik dat ik een HSP'er ben en ook daarin zijn de schalen mij van grote waarde.

De basis opleiding klankmassage volgens de methode Peter HessŪ heb ik gevolgd bij Rob de Reuver van Klankforum, Almere. Daarnaast heb ik de workshop
KliK gedaan. Deze is gericht op klank voor kinderen en kindergroepen. Deze wordt in Nederland alleen gegeven door Syliva Zijlstra. Ondertussen ben ik gestart met de masterclasses zodat ik in een later stadium de klank ook op een verantwoordelijke wijze kan toepassen in het therapeutische bereik. Deze zal ik bij Klankkleur in Grolloo gaan volgen. Klankkleur is van Erik Karsemeijer en hij is de enige die dit deel van de opleiding in Nederland mag geven.

De volgende Masterclasses heb ik tot nu toe gevolgd:

Oplossingsgerichte gespreksvoering
Klank in de Stervensbegeleiding
Autogene Training & Klank
De Gong in de Klanktherapie


Ik heb in mijn appartment een praktijk ruimte waar ik met veel aandacht, warmte en veiligheid klankmassages geef. Daarnaast is het mogelijk om op verzoek een massage aan huis te komen geven. Zeker voor mensen die slecht te been zijn is mijn eigen ruimte niet eenvoudig te bereiken (2e etage zonder lift).

Voor mij is het iedere keer weer een mooie ervaring, haast een cadeau'tje om te zien wat een klankmassage kan doen.

Belangrijk om te weten is dat ik geen arts of therapeut ben. Raadpleeg daarom altijd vooraf bij (lichamelijke) klachten eerst uw huisarts of therapeut.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu