In Tune Klankschaalmassage


Ga naar de inhoudsopgave

Over Peter Hess


Aan de klankmassage ligt oeroude kennis ten grondslag omtrent de invloed van klanken, die reeds ca. 5000 jaren geleden in de Indische geneeskunst (Ayurveda) werd toegepast.

Peter Hess, pedagoog en ingenieur in de technische natuurwetenschap heeft uit deze bijna vergeten traditievan veelvoudige klankervaringen in Tibet en Nepal, de huidige methode voor klankmassage opnieuw ontwikkeld en deze aan de behoeften van de westerse mens aangepast. Hij houdt zich al meer dan 25 jaar bezig met de invloed van deze klanken op de mens.

Zijn methode wordt door speciaal geschoolde mensen volgens strenge richtlijnen met succes gebruikt en doorgegeven. De methode is zeer ontspannend en stimuleert vooral de zelfgenezingskracht in het menselijk systeem. Intussen is vaak geprobeerd om zijn methode te kopiëren. Echter alleen bij de klankschaalmassage-opleiding van Peter Hess® leert men het originele gebruik en leert men tevens het op verantwoorde wijze omgaan met cliënten.

In de loop der jaren is intussen een groot netwerk van behandelaars uit de meest uiteenlopende vakgebieden ontstaan, waarop men bij specifieke vragen m.b.t. een behandeling kan terugvallen.

Peter Hess is oprichter van:

Institut für Klang-Massage
Therapie in Uenzen, Deutschland
Europäischer Fachverband Klang-Massage Therapie e.V.
Alleen de door hemzelf opgeleide medewerkers mogen de klankschaalmassage van Peter Hess® geven, of seminars verzorgen. Dat het bij de klankschaalmassage van Peter Hess® om een buitengewone methode gaat, blijkt wel uit het feit dat deze therapie inmiddels in diverse beroepsgroepen wordt gebruikt.

Zowel bij prénatale en verloskundige hulp, stervens-begeleiding, ontspannings- en zelfbehandelingsmassages, bij natuurgeneeswijzen, in de pedagogiek, de psychotherapie en de psychiatrie, wordt deze methode met succes gebruikt. Iedereen die met goed gevolg de opleiding heeft afgerond, kan deze nieuw verworven kennis in zijn eigen vakgebied of beroep integreren en zo, op zijn eigen terrein tot optimale resultaten komen.


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu